085-0645334

Veegbewijs voor de verzekering

| Redactie
Uw brandverzekering stelt als voorwaarde, wanneer u een openhaard of houtkachel bezit, dat u eens per jaar de schoorsteen moet laten vegen of controleren. Het veegbewijs ontvangt u van uw schoorsteenveger en is één jaar geldig.
Veegbewijs voor de verzekering
Veegbewijs voor de verzekering
Bron: Verzekeringen-online.nl

In landen als Duitsland, Zwitserland en Scandinavië wordt veel op hout gestookt. Daar is het jaarlijks vegen van een schoorsteen zelfs verplicht. Nederland kent geen wettelijke verplichting. Daarom zijn er bij ons relatief veel schoorsteenbranden, circa 2000 maal per jaar.

Veel verzekeraars eisen een bewijs van jaarlijks onderhoud.

Naast het feit dat u een brand- en/of opstalverzekering heeft, is het belangrijk dat u periodiek onderhoud laat plegen en het veegbewijs goed bewaart. Op dit bewijs staan de naam van de ondernemer, de datum en aard van de verrichte werkzaamheden. Sommige verzekeraars eisen overigens dat een schoorsteenveegbedrijf is aangesloten bij de Kamer van Koophandel.

Let op: Dus vraag u schoorsteenveger altijd om een factuur. U kunt zo aantonen dat er bij brand en/of schade géén sprake was van achterstallig onderhoud.

Wanneer er problemen zich voordoen als een schoorsteenbrand, moet u middels het certificaat kunnen aantonen dat uw schoorsteenkanaal is onderhouden door een erkende schoorsteenveger. Kijk dus voor alle zekerheid uw polis na!

Bel 085-0645334 voor hulp en advies van onze vakman.

Kunt u uw veegbewijs niet vinden?

Neem dan contact op met uw schoorsteenveger, zij hebben vaak uw papieren digitaal opgeslagen staan mocht u deze onverhoopt nodig hebben.

Brand is de meest basale dekking

Brand is doorgaans de meest basale dekking van uw opstal- en inboedelverzekering. Door een schoorsteenbrand kunt u schade krijgen aan de schoorsteen en het dak van uw woning. U kunt voor de volgende schades bij uw verzekeraar aankloppen: brandschade, gesmolten materiaal, schroeiplekken en rookschade.

In vrijwel alle gevallen wordt de schade dan ook vergoed. Ook gevolgschade aan uw huis door een schoorsteenbrand is verzekerd. Denk daarbij aan schade aan uw dak of binnenshuis door bluswater.

Het belangrijkst is natuurlijk uw eigen veiligheid: wat dat betreft is een jaarlijkse afspraak maken met een erkende schoorsteenveger geen verkeerd idee. Heeft u vragen, bel ons dan geheel vrijblijvend op telefoonnummer 085-0645334