085-0645334

Uw huis klaar voor de winter?

| Redactie
Is uw huis klaar voor de winter? Houdt dan rekening met deze drie tips. Zorg ervoor dat u uw huis goed kunt verwarmen in de winter.
Uw huis klaar voor de winter?
Uw huis klaar voor de winter?

Uw huis verwarmen in de winter is gezellig maar ook belangrijk. Een te koud huis zorgt voor minder comfort en is bovendien ook niet goed voor uw inboedel en de materialen waarmee uw huis is gemaakt. Dan is de cirkel weer rond: uw kachel, uw CV, de kwaliteit van uw isolatie, dit moet allemaal in orde zijn. Wij geven een checklist waarmee u uw huis winterklaar maakt voor deze winter.

 

1. Ontlucht uw CV-ketel

Als u uw ketel ontlucht dan bespaart dit veel energie. Wanneer de verwarming lang niet meer heeft aan gestaan, dan kan er lucht in de leidingen van de radiatoren zitten. Het is daarom verstandig om ze te ontluchten. Wanneer er lucht in de radiatoren zit dan moet de CV-ketel te hard werken om de warmte rond te pompen. Er zijn speciale ontluchting sleutels die u kunt gebruiken.

 

2. Vergeet nooit uw huis te ventileren!

Het gevoel wat u waarschijnlijk heeft is dat u de ramen dichthoudt, omdat u anders te veel zou moeten stoken. Maar ventilatie is ontzettend belangrijk. Zo voorkomt u het gevaar op koolmonoxide. Ontluchten is belangrijk om de circulatie goed te houden. Gebruikt u ventilatieroosters? Zorg dan dat ze continu schoon zijn en blijven. Plaats een koolmonoxide-melder bij uw ketel. Een niet volledig functionerende CV-ketel kan koolstofmonoxide afgeven. 

 

3. Raadpleeg een schoorsteenveger

Een no-brainer op het gebied van reinigen van uw kachel. Raadpleeg een schoorsteenveger, zo blijft uw rookkanaal schoon en zorgt u voor een volledige ontbranding. Met het vegen voorkomt u ook creosoot in uw rookkanaal. Een schoorsteenveger controleert ook meteen uw volledige kachel zodat u weet dat uw kachel nog naar behoren functioneert. Verantwoord stoken is ook een belangrijk aspect om goed met uw stooktoestel om te gaan. Wilt u weten waar u op moet letten wanneer u een schoorsteenveger inschakelt? Wij geven vier tips.