085-0645334

Schoorsteenvegers niet aansprakelijk

| Redactie
Wij krijgen veel vragen over aansprakelijkheid. Waarvoor is de schoorsteenveger aansprakelijk? Waarvoor is de metselaar aansprakelijk? Waarvoor is de aannemer aansprakelijk?
Schoorsteenvegers niet aansprakelijk
Schoorsteenvegers niet aansprakelijk

Er bestaat weleens verwarring over bij wie aansprakelijk is bij schade aan een schoorsteen. Wanneer is de schoorsteenveger aansprakelijk? Wanneer is de aannemer aansprakelijk? Wanneer is de freelance metselaar aansprakelijk? In dit artikel leggen we kort uit waar een schoorsteenveegbedrijf aansprakelijk voor is en waarvoor niet.

 

Een schoorsteenveegbedrijf is aansprakelijk voor de reiniging van uw schoorsteen

Een schoorsteenveegbedrijf is enkel aansprakelijk voor het periodiek vegen van uw schoorsteen en dat dit vakkundig en goed gebeurt. Wanneer dit niet naar wens is of de reiniging is niet goed uitgevoerd, dan is de schoorsteenveger aansprakelijk om dit te herstellen naar een gewenst kwaliteitsniveau.

 

De bouwer is aansprakelijk voor de aanleg

Een schoorsteenveger is niet aansprakelijk voor de foutieve aanleg van een rookkanaal, de positie van de kachel, de keuze van het materiaal en de integratie van de bouw in uw huis. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland, ligt de aansprakelijkheid bij diegene die uw huis heeft gebouwd en uw schoorsteen: de aannemer of iemand die u heeft ingehuurd uw schoorsteen te bouwen.

Onze schoorsteenvegers leveren een veegbewijs zodat u aan uw verzekeraar kunt laten zien dat uw schoorsteen veilig geveegd en schoon is.