085-0645334

Schoorsteenrenovatie is belangrijk deze winter

| Redactie
We krijgen waarschijnlijk een strenge winter dit jaar. Daarom is het belangrijk niet alleen uw rookkanaal te laten controleren maar ook de kwaliteit van uw voegwerk van de schoorsteen. Is dit niet in orde dan kiest u voor een schoorsteenrenovatie.
Schoorsteenrenovatie is belangrijk deze winter
Schoorsteenrenovatie is belangrijk deze winter

De voegen van uw schoorsteen op het dak worden na enkele jaren poreus. Dit zorgt ervoor dat uw schoorsteen gaat lekken. Door het verzanden van de voegen is uw schoorsteen lek en dit kan voor terugslag van rook in uw schoorsteen zorgen. Dit heeft weer koolmonoxidevergiftiging tot gevolg. Als rookinslag niet door een vastzittende klep komt, dan is uw schoorsteen dus de oorzaak. 

Verschillende manieren van schoorsteenrenovatie

Er bestaan verschillende gradaties van renovatie. De meest rigoreuze manier van schoorsteenrenovatie is een compleet nieuwe schoorsteen aanschaffen. Er zijn alternatieven die meer op restauratie gericht zijn, zoals:

Impregneren van uw schoorsteen

Wat ook een belangrijk onderdeel van schoorsteenrenovatie is het impregneren van uw schoorsteen. Zo zorgen we ervoor dat weersinvloeden als regen niet door de steen trekken, zodat vorstschade wordt uitgesloten en vocht in uw woning. We brengen als het ware een vloeistof aan op het metselwerk en de voegen. 

Voegwerk vervangen

Uw schoorsteen kan in veel gevallen nog goed gerenoveerd worden. De technieken die de meeste schoorsteenvegers en dakbewerkers gebruiken is het uitfrezen van de voegen met diamant. Zo wordt uw schoorsteen zo min mogelijk beschadigd. Het is namelijk zonde en gevaarlijk als er scheuren in uw schoorsteen zitten en het voegwerk los gaat zitten. Loszittende bakstenen kunnen ook opnieuw weer ingemetseld worden. 

Rookkanaal vervangen door een flexibele pijp

Ook een van de renovatie technieken die het meeste wordt toegepast is uw schoorsteen intact te laten maar enkel uw rookkanaal te vervangen of eigenlijk te verrijken met een flexibele pijp.

Wat kosten werkzaamheden aan uw schoorsteen?

Wilt u een prijsindicatie wat het renoveren of reinigen van een schoorsteen ongeveer kost? Kijk dan op onze tarieven-pagina