085-0645334

Pelletssubsidie; mooie tegemoetkoming bij aanschaf pelletkachel

| Redactie
Bent u van plan om een pelletkachel aan te schaffen en te gaan verwarmen met geperste houtkorrels (houtpellets)? Dan komt u in aanmerking voor de ISDE subsidie. De subsidie voor een pelletkachel begint bij 500 euro.
Pelletssubsidie; mooie tegemoetkoming bij aanschaf pelletkachel
Pelletssubsidie; mooie tegemoetkoming bij aanschaf pelletkachel
Bron: Premiumpellets.nl

Met de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u subsidie krijgen voor de aanschaf van een pelletkachel, maar ook voor een pelletketel, zonneboiler, warmtepomp en/of biomassaketel. Deze subsidie vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Waarom ISDE subsidie?

Het huidige energieakkoord dat stamt uit 2013 heeft er voor gezorgd dat de overheid moet stimuleren dat in Nederland de CO2-uitstoot moet worden teruggedrongen. Hieruit zijn een aantal regelingen ontstaan waaronder de ISDE en de subsidie ‘energiebesparing eigen huis’.

Deze subsidie is dus bedoeld voor particulieren en bedrijven die zelf energie gaan opwekken uit o.a. biomassa, zon, wind, warmtepompen, etc. De meerjarige regeling is begonnen op 1 januari 2016 en eindigt op 31 december 2020. Jaarlijks wordt er een budget bekend gemaakt door het ministerie van economische zaken. Dit gebeurt aan het begin van het kalenderjaar.

Eisen Ministerie van Economische Zaken

Niet elke pellethaard komt in aanmerking voor de ISDE subsidie. Zo moet het rendement van de pelletkachel hoger zijn dan 85% en moet het vermogen tussen de 5 en 500 kiloWatt liggen. Daarnaast moet de pelletkachel goedgekeurd zijn conform de norm EN14785. De ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering:

» Zie ook: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde

Gelukkig hoeft u dat niet allemaal zelf uit te zoeken. Heeft u vragen over de ISDE subsidie of interesse in de aanschaf van een pelletkachel? Bel ons vandaag nog vrijblijvend 085-0645334, onze medewerkers geven u graag telefonisch advies.