085-0645334

Elektrisch roterend vegen voor een beter resultaat

| Redactie
Deze manier van vegen wordt ook wel roterend vegen genoemd. De manier van vegen is dus roterend en wordt aangedreven met een accuboormachine.
Elektrisch roterend vegen voor een beter resultaat
Elektrisch roterend vegen voor een beter resultaat
Bron: Rodtech Nederland

Wanneer wordt elektrisch roterend vegen gebruikt?
Deze veegtechniek kent eigenlijk een beter eindresultaat. Het werkt sneller en is effectiever. De roetverwijdering is een stuk efficiënter bij roterend vegen en alle vuil wordt meegenomen door de snelle, roterende bewegingen.


Wat zijn de voordelen van elektrisch roterend vegen?
De veel voorkomende voordelen van elektrisch roterend vegen zijn: schoosteenkap kan met het reinigen worden meegenomen, het is nauwkeuriger en dus grondiger, door stofafzuiging is het stofvrij en laat minimale resten achter.


Hoe werkt elektrisch roterend vegen?
Dit werkt met de klik-stokken techniek waardoor alle restjes goed worden meegenomen. De boor-snelheid bepaalt hoe strikt de schoorsteen wordt geveegd.



Verschillende type borstels
Roterend vegen kan met de kogelborstel. Dit type borstel is gechikt voor schoorstenen met een diameter van 45mm tot 150mm. Roterend vegen kan ook met een zweepborstel. Deze gaat goed samen met schoorsten met een diamater van 100mm tot 200mm.

Daarna komt de schraapborstel. Deze werkt met kanalen met een 125mm tot 200mm diameter. Dan kennen we de nestborstel. Deze is gespecialiseerd in het verwijderen van nesten. Een kettingborstel verwijdert harde afzettingen zoals teer, creosoot en nesten. Een tussenborstel veegt moeilijk bereikbare rookkanalen.

De meeste borstels zijn dus van nylon en kennen minimale weerstand bij het inbrengen in het rookkanaal.

Onze partner Schoorsteenveger Friesland past deze innovatieve techniek dagelijks toe »