085-0645334

Chimney Sweep Meeting Italië 31 augustus t/m 3 september 2018

| Redactie
De zogenaamde "Raduno Internazionale dello Spazzacamino" gaat ook dit jaar weer van start in Italië. Een jaarlijks evenement waar schoorsteenvegers van over de hele wereld bij elkaar komen.
Chimney Sweep Meeting Italië 31 augustus t/m 3 september 2018
Chimney Sweep Meeting Italië 31 augustus t/m 3 september 2018

De Raduno Internazionale ofwel de Chimney Sweep Meeting in Italië gaat weer van start op 31 augustus. Een jaarlijks evenement in Italië toonaangevend voor de branche.

Interesse om dit evenement bij te wonen?
Veel mensen vliegen met Easyjet of RyanAir op de Luchtenhaven van Malpensa. Veel Nederlandse en Belgische schoorsteenvegers verblijven in Hotel la Scheggia te Santa Maria Maggiore.

italie1

Historische gebeurtenis

Dit is de 37e editie en dit jaarlijkse evenement kent een historisch karakter vol met herinneringen, historische verhalen en een kleurrijke optocht met honderden schoorsteenvegers uit de hele wereld. Het evenement wordt georganiseerd door de National Chimneysweepers en is het meest populaire evenement van Piemonte.

In 1800 was de uitbuiting van kinderen enorm. Kinderen werden ingezet om de schoorstenen schoon te maken. Het evenement kenmerkt zich dan ook om deze tijden te herdenken. Samen met plezier en een vleugje magie is het een jaarlijks onvergetelijk feest waar allerlei landen van de wereld aan meedoen, gecombineerd met een optocht, muziek en andere festiviteiten.

italie2

De Vigezzo Vallei

Deze mooie vallei grenst aan de stad Santa Maria Maggiore en het feest is een eerbetoon aan de vallei waar het beroep is ontstaan. In 1500 is de vallei zelfs vernoemd op de kaart naar de schoorsteenvegers, de "Vallei der Schoorsteenvegers".

italie3

Het beroep van schoorsteenveger is al een eeuwenoud beroep en heel Piemonte straalt dan ook deze sfeer uit. In het museum is alles terug te vinden, over het beroep, de tradities, het embleem, de verhalen, de geschiedenis en voorwerpen die bewaard zijn gebleven.

Officiele Youtube Video: Raduno Internazionale dello Spazzacamino