085-0645334

4 checks voor het inhuren van een schoorsteenveger

| Redactie
De koude maanden komen er weer aan. Zoals elk jaar schakelen we in deze tijd van het jaar een schoorsteenveger in. We geven in dit artikel een aantal korte tips waar u rekening mee moet houden.
4 checks voor het inhuren van een schoorsteenveger
4 checks voor het inhuren van een schoorsteenveger

In de koude maanden raadpleegt vrijwel iedereen een schoorsteenveger. We behandelen in dit artikel een aantal onderwerpen om rekening mee te houden wanneer het gaat om het inhuren van een schoorsteenveger.

 

Check 1: Vraag altijd om een veegbewijs

Een veegbewijs is voor uzelf en voor uw verzekeraar het bewijs dat uw schoorsteen is geveegd. Op een goed veegbewijs staat de datum waarop uw schoorsteen is geveegd en uw kachel is gecheckt, de gegevens van uw schoorsteenveger, uw adres en de kosten.

 

Check 2: Nieuwe haard op een bestaande schoorsteen?

Dat is niet altijd mogelijk. De schoorsteen moet altijd worden gecontroleerd en worden afgestemd op uw kachel. Een grondige inspectie is daarom belangrijk.

 

Check 3: Bestaat er een vast tarief voor schoorsteenvegen?

Een vaste tarief is niet mogelijk. Er mogen geen prijsafspraken tussen ondernemers worden gemaakt, nu concurreren schoorsteenvegers met elkaar op een gezonde manier door prijs en kwaliteit. Bespreek met uw schoorsteenveger van tevoren de prijs voordat u deze raadpleegt.

 

Check 4: Wat is de drukste periode?

De drukste periode bevindt zich in de koude maanden en dan vooral de laatste drie maanden van het jaar. Dan juist krijgen we de meeste aanvragen last-minute binnen.